{ "title": "Bebeklerin Yüzündeki Kızarıklıklar", "image": "https://www.kizariklik.gen.tr/images/bebeklerin-yuzundeki-kizarikliklar.jpg", "date": "21.01.2024 17:32:42", "author": "özlem kaynak", "article": [ { "article": "
Bebeklerin Yüzündeki Kızarıklıklar, farklı nedenleri olabilir. Bebeklerin ciltleri, yetişkin kişilere göre çok daha farklıdır. Onlar daha bağışıklık sistemleri tamamlanmamış, savunmasız masum bebeklerdir. İşte tamda bu yüzden yetişkin ciltlerine göre farklı özellikler taşımaktadırlar. Bebeklerin ciltlerine çok fazla özen göstermemiz gerekmektedir. Özellikle yeni doğan bebeklerin ciltleri çok yumuşak olur, insan onlara dokunmamak için kendini zor tutar. Fakat onlara dokunmamamız gerekmektedir, çünkü onlar savunmasız bir cilde sahiptirler. Onlara çok fazla dokunur ve öpmeye çalışırsak, bu birçok hastalıklara davetiye çıkartıyor olabilir. Özellikle anne ve babanın buna çok dikkat etmesi gerekmektedir. Bu cilt rahatsızlıkları öncelikle ailede başlar. Anne ve babanın kendilerinin dikkat etmeleri gibi bebeği dışarıya karşıda iyi korumaları gerekmektedir. Bu dokunuşların ve öpmelerin yanı sıra, bebeklerin özellikle çene kenarları, yanakları ve ağız çevresi, süte karşı çok hassas ve alerjik olur, bunun için özellikle bu bölgelerin sürekli kuru kalması sağlanmalıdır, bu bölgeler çok hassas olduğu için, her ne kadar kuru tutsakta bazen kızarıklıklar kaçınılmaz olabiliyor, bu da açık yara gibi göründüğü için, maalesef enfeksiyonların yolu açılmış oluyor.

Bebeklerin Yüzündeki Kızarıklıkların Neden Olur?
Bebeklerin Yüzündeki Kızarıklığın Önlemleri

Öncelikle, bebeğimizin cildini sürekli nemden uzak tutmamız gerekmektedir. Temizliğine ise kendi cildimizin temizliğinden çok daha fazla önem göstermemiz gerekir. Küçük bebeğimiz, biraz daha büyüyene kadar, savunma mekanizması yani bağışıklık sistemi biraz daha gelişene kadar, onu kendi dayanamadığımız, minik dokunuşlardan bile uzak tutmaya çalışmalıyız. Bebeğimize elbette dayanamayız, işte bu zamanlar için, özellikle ellerimizi iyice dezenfekte ettikten sonra, bebeğimize yaklaşmalıyız. Bu olay dışarıdan yaklaşan kişiler içinde kesinlikle geçerlidir. Bebeğinizin cilt temizliğinde mutlaka bebekler için özel hazırlanmış, alkolsüz ıslak mendiller, özel cilt losyonları ve bebekler için olan özel bebek şampuanları kullanmanız gerekmektedir.

Bebeklerin Yüzündeki Kızarıklığın Tedavisi Nasıl Yapılır?

Öncelikle, şunu bilmemiz gerekmektedir, bebeklerimizin cildinde oluşan kızarıklıklar, genellikle geçicidir. Bu kızarıkları fark ettiğimiz zaman hemen panik yapmayın. Cilt temizliğine biraz daha özen gösterelim, eğer 2-3 gün içerisinde kızarıklıklar geçmiyorsa, bir doktora başvurmalıyız. Doktorun ilk olarak bakacağı, bebekte alerji olup olmadığıdır, yani kızarıklıkların nedenini araştıracak buna göre bir tedavi yöntemi anlatacaktır. Bu tedavilerde genellikle, farklı farklı pomatlar olabilir, deniz suyu ile temizleme olabilir, bir de bunlardan daha farklı bir şekilde bazen, bebeğin ayına göre şurupta olabilir.

" } ] }