{ "title": "Bebeklerde Göz Altı Kızarıklığı", "image": "https://www.kizariklik.gen.tr/images/bebeklerde-goz-alti-kizarikligi.jpg", "date": "20.01.2024 10:50:51", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Bebeklerde Gözaltı Kızarıklığı, bebeklerin göz altında meydana gelen kızarıklığın en önemli sebeplerinden birisi enfeksiyondur. Ortaya çıkan bu durum çoğunlukla problem yaratmayacak olsa da neden kaynaklı olarak meydana geldiğinin kesin olarak araştırılması ve bebeğin mutlaka Uzman doktor tarafından kontrollerinin yapılması çok önemlidir. Bebeğin geçirmiş olduğu gribal enfeksiyon, alerjik hastalıklar, ateşli hastalıklar, göz kapağında meydana gelen bozukluklar, gözünde yabancı bir cismin varlığı, göz enfeksiyonları ve pek çok çeşitli olan göz hastalıklarından kaynaklı olarak gözaltında kızarıklıklar meydana gelmiş olabilir. Bunların dışında bebeğin gözünü farkında olmadan bir yere çarpması, aşırı şekilde ovması, göz çevresini bir sineğin ısırması ve uykusuzluktan kaynaklı olarak da gözaltında kızarıklıklar oluşabilmektedir.

Bebeklerde Gözaltı Kızarıklığın Nedenleri Nelerdir, bebeğin altı ayını doldurduktan sonra dış dünya ile temasının artmasından dolayı alerjik durumlar ve kaşıntıların sebep olduğu gözaltı kızarıklığı meydana gelirken, aynı zamanda sulanma şeklinde de ortaya çıkabilmektedir. Bebeğin bir kaza sonrasında gözünün çizilmesi ile alakalı olarak hem gözünde sulanma hem de gözaltında kızarıklık şeklinde kendini gösterebilmektedir. Çoğunlukla bahar aylarında ortaya çıkan polenlerden dolayı bebeklerin gözlerinde alerjik reaksiyon ve duyarlılık sebebi ile kaşıntı, sulanma ve gözaltında kızarıklıklara neden olabilmektedir. Bunların dışında bazı bebeklerin özellikle güneş alerjisi durumundan dolayı gözaltında kızarıklıklar meydana gelebilir. Hangi sebep ile olursa olsun ortaya çıkan gözaltı kızarıklığı kesinlikle göz ardı edilmemelidir ve mutlaka muayeneye götürülmelidir. Çünkü meydana gelen gözaltındaki kızarıklık alerjik reaksiyon göstermiş ise bu durumun engellenmesi ortaya çıkan enfeksiyon ve kaşıntı olmaması açısından çok önemlidir. Ayrıca bebeğin gözaltında kızarıklığın oluşmasından itibaren mutlaka bu durumun takip edilmesi gerekmektedir. Bebeğin gözaltı kızarıklığı ile gözde sulanma, gözlerin devamlı olarak kayması, şaşılık ve göz bebeğinde lekelenmelere sebep olabilmektedir.

Bebeklerde Gözaltı Kızarıklığının Tedavisi Nasıl Yapılır, öncelikle bebeğin gözaltındaki kızarıklığı tetikleyen faktörün belirlenmesi büyük önem taşımaktadır. Gözaltı kızarıklığının sebebi tespit edildikten sonra tedavi süreci çok daha sağlıklı bir şekilde devam edebilmektedir. Eğer bebeğin gözüne almış olduğu bir darbe sonucunda gözaltında kızarıklık ortaya çıkmış ise bebeğin gözüne soğuk kompres uygulanabilir. Özellikle insanların bedenindeki en hassas olan yer göz olduğu için alınan darbe sonrasında kızarıklık oluşabileceği gibi, aynı zamanda çok daha önemli sorunlara da neden olabilir. Bebeklerde alerjik durumdan kaynaklanan gözaltı kızarıklığı çoğunlukla bahar aylarında daha sık olarak rastlanmaktadır. Bebeğin polenlere, hayvan kıllarına ve güneşe karşı olan alerjileri gözaltında kızarıklığa sebep olabilmektedir. Eğer bu sebeplerden dolayı bebeğin gözaltında kızarıklıklar meydana geliyor ise bebeği koruyarak bu ortamlardan uzak tutulması ve hijyene çok dikkat edilmesi yeterli olacaktır. Ancak bebekte ortaya çıkan gözaltı kızarıklığı evde tedavisi yapılabilecek bir durum değildir, bunun için mutlaka doktora başvurulmalıdır. Doktorun önermediği hiçbir ilaç kesinlikle bebeğin gözüne sürülmemelidir.
" } ] }