{ "title": "Bacakta Kızarıklık", "image": "https://www.kizariklik.gen.tr/images/bacakta-kizariklik.jpg", "date": "19.01.2024 16:20:30", "author": "belkıs soysal", "article": [ { "article": "
Bacakta kızarıklık, Allah biz insan oğlunu o kadar farklı ve özel yaratmıştır ki kimse buna anlayamaz ve çözüm veremez. Biz insanlar her zaman vücudumuzdaki sorunları sürekli şikâyet eder ve rahatsız oluruz. Vücudumuzdaki şikâyetler genellikle ağrı, kaşıntı, kızarıklık, morarma, deri döküntüsü ve birçok şekilde oluşur. Bu şikâyetler bacaklarda, kollarda, kasıklarda, ellerde, saç derisinde ve vücudun birçok yerinde ortaya çıkar. Bacaklardaki kızarıklıklar dermatolojik hastalıklar içerisinde önemli bir yere sahiptir. Bacaklardaki kızarıklık genellikle bağışıklık sistemi hücreleri ve bu hücrelerin salgıladığı kimyasal maddelerin birikmesi sonucu oluşan iltihaba bağlı cilt kızarıklığı anlamına gelir.

Bacaktaki kızarıklık neden olur?

Bacaklarımızdaki kızarıklık böcek sokması, ısıya maruz kalma, enfeksiyonlar, alerji, güneş ışığı, tümöreler gibi birçok neden oluşabilir. Bakacaklardaki kızarıklık deri altındaki yağ dokusu enfeksiyonundan görülebilen bir sorunda olabilir. Deri altı enfeksiyonu kullandığımız ilaçlardan da kaynaklı olabilir. Bacaklardaki kızarıklık bazen sinir sistemine bağlı olarak atak gösterebilir ve bacaklarda kaşıntı ve kızarıklığa neden olabilir. Bacaklardaki kızarıklık genelde yaş ortalamasına göre de değişir bu da ortalama 50-60 yaşlar arasında olması daha yüksektir. Bacaklardaki kızarıklıklar mantar, egzama ve birçok deri hastalığından da oluşur. Bacaklardaki kızarıklık vücudun diğer organlarından da kaynaklanabilir. Bunlar genelde safra taşı enfeksiyonu, böbrek enfeksiyonu, hormon bozuklukları gibi hastalıklardan da kaynaklanabilir. Bazen hastalığın yani kaşıntının neden olduğu saptanamamış olabilir. Deri hastalıkları genelde bacaklarda ve kollarda oluşur. Bacaklardaki kaşıntı karaciğerden de gelen bir hastalıkla ilgili olabilir. Bu nedenle önce hastalığın nereden kaynaklandığını bilmek gerekir. Doktorlar bacak kaşıntılarında genellikle perhiz vererek kaşıntının nedenini bulmakla işe koyulurlar. Bacaktaki kaşıntı cilt kanserlerinden de olabilir.

Bacaktaki kızarıklık tedavisi nasıl yapılır?

Bacaktaki kızarıklıklar enfeksiyondan, cilt hastalıklarından, içten gelen sorunlardan ve sinirsel olarak oluşur. Bu nedenle bacaktaki sorunlar yani kızarıklık geçmesi için ortalama iki günle on arasında değişir. Bacak kızarıklığı bazen kendiliğinden geçer bazen ise altındaki sorunları bulup doktor gözetimi altında araştırmak gerekir. Kızarıklıkların geçmesi olmuyor ya da daha kötüye gider ise bir doktora giderek doktorun verebileceği merhem ya da haplarda kullanarak atlatabiliriz.
" } ] }